mr. W.H. Jonkers

Willem Jonkers studeerde rechten in Leiden en Bologna. In 2003 begon hij als strafrechtadvocaat bij CMS Derks Star Busmann. In 2009 startte hij met succes zijn eigen advocatenpraktijk in Den Haag. Willem legt zich binnen het strafrecht met name toe op economische strafzaken. 

Zo trad hij, bijvoorbeeld, op als raadsman in de volgende zaken voor:


1) De oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Bouwfonds, tegen wie het OM in de Vastgoedfraude (de Klimop-zaak) 4 jaar cel eiste. De zwaarste beschuldigingen eindigden bij de rechtbank te Haarlem in vrijspraak.  Er volgde een taakstraf. In hoger beroep bevestigde het hof Amsterdam de vrijspraak. 


2) Een hoge gemeenteambtenaar, die werd verdacht van een miljoenenfraude met grondtransacties. De ambtenaar werd vrijgesproken door de rechtbank in Den Bosch.  


3) Een historicus, die verdacht werd van diefstal van een historisch prenten uit de Koninklijke Bibliotheek. De historicus werd vrijgesproken door het Hof te Den Haag.


4) Twee directeuren van automobielhandel PON, welk bedrijf betrokken was bij vermeende omkoping van ambtenaren bij defensie en politie. De directeuren bereikten een sepot en een transactie met justitie.  


5) Een taxateur, die beschuldigd werd van het opmaken van een valse taxatie van gronden van Frits Kroymans. De taxateur is na een lange juridische strijd uiteindelijk vrijgesproken door het Hof in Arnhem.


6) Een politieagent, die werd vervolgd voor zware mishandeling van een man op straat. De agent werd door het Hof Den Haag ontslagen van alle rechtsvervolging, na een geslaagd beroep op noodweer.


7) Een oud-directeur van Qbuzz die verdacht werd van betrokkenheid bij fraude door NS bij de aanbesteding in Limburg. Alle verdachten werden vrijgesproken en het OM werd deels niet-ontvankelijk verklaard.